Welke iPhone kopen? Beantwoord eerst deze vragen!

welke iphone kopenWelke iPhone kopen  blijft altijd een lastige vraag. Als je op zoek bent naar een goedkope iPhone dan kom je er al snel achter dat de keuze enorm is.

Afhankelijk van wat je wilt of waar je tevreden mee bent zullen er een aantal keuzes al wegvallen, maar in eerste instantie zijn er misschien wel teveel modellen om uit te kiezen.

Welke iPhone bij je past en wat je eraan uit wilt geven zijn ook van doorslag gevende factoren die bepalen welk model je zou moeten kiezen.

Welke iPhone kopen

Dus je bent op zoek naar een nieuwe mobiele telefoon? Als je hier op deze pagina terecht bent gekomen dan is de kans groot dat je op zoek bent naar een nieuwe Apple smartphone.

Anders was je ook niet hier terecht gekomen, ik blog hier namelijk alleen maar over de iPhones en dat zijn dan ook de telefoons waar ik het meeste vanaf weet.

Als je me direct de vraag welke iphone kopen zou stellen dan zou ik daar niet zo 1-2-3 een antwoord op hebben.

Dat heeft er niets mee te maken dat ik je hier niet in kan adviseren maar het heeft meer ermee te maken dat ik nu nog niet weet wat je zou willen.

Welke iPhone past bij mij

Wat belangrijk is om te weten is bijvoorbeeld welke iPhone er bij je zou passen. Dat heeft met een aantal factoren en voorkeuren te maken.

Zonder jou te kennen kan ik natuurlijk wel door de vragen heenlopen en zo kom je dan vanzelf bij de beste iPhone voor jou uit.

Laten we er dus maar snel mee beginnen!

Welke iPhone kopen? De vragenlijst.

Beantwoord voor jezelf het korte onderstaande lijstje met vragen en je bent al een stuk dichter bij de iPhone die het beste bij jou en jouw wensen past.

Er zijn verschillende jaargangen iPhones te koop en die worden allemaal nog voorzien van de laatste beveiligings updates.

Het is wel raadzaam om een nieuwe iPhone te kopen en geen 2e hands model. Een 2e hands iPhone kan namelijk een virus hebben of een technisch defect of te oud zijn om beveiliging updates voor te ontvangen.

In je uiteindelijke keuze ben je natuurlijk helemaal vrij maar houd hier even rekening mee!

Hoe oud mag je nieuwe iPhone zijn?

Ben je tevreden met een iPhone uit 2016 of is dat echt te oud en wil je een iPhone hebben die niet ouder is als 2 jaar?

Beantwoord deze vraag eerst en er zullen al een hoop opties wegvallen.

Ik zou je aan willen raden om geen oudere iPhone te kopen als een iPhone 8 en voor de beste beleving niet ouder als een iPhone X maar uiteindelijk zal je het zelf moeten bepalen welk model je wilt hebben.

De onderstaande vragen gaan je helpen om stap voor stap uit te komen bij de iphone die het beste bij jou wensen past.

Wat wil je met je iPhone gaan doen?

iPhone XR

Afhankelijk van wat je met je nieuwe telefoon wilt gaan doen zullen sommige modellen van je keuze lijstje afvallen.

Wil je bijvoorbeeld video’s opnemen met je iphone in de 4K resolutie dan vallen de wat oudere modellen al af.

Is Full HD met een resolutie van 1920 x 1080 pixels voldoende dan is je keuze al wat groter en kan je ook voor een goedekopere iPhone gaan.

Hoe groot moet je beeldscherm zijn?

Vind je een 4.5 a 4.7 inch beeldscherm echt te klein dan vallen de oudere iPhones al af. En kom je bijvoorbeeld al snel uit bij de iPhone 6 of nieuwer.

Ook de nieuwe iPhone 9, of misschien heet hij straks wel de iPhone SE 2, zal dan niet aan je verwachtingen voldoen.

Moet je nieuwe iPhone waterdicht zijn?

Tegenwoordig kan je kiezen voor iPhones die waterdicht zijn als dat is wat je belangrijk vind dan moet je daar dus rekening mee houden.

Let er bij waterdicht wel op dat dit beperkingen heeft.

Niet alle waterdichte modellen zijn even goed tegen water bestand, let goed op wat er onder de garantie bepalingen valt.

Het ene model is bijvoorbeeld waterdicht tot een meter onder water waar de duurdere uitvoeringen vaak al tot 4 meter onder water nog waterdicht zijn.

Ik zou niet zo snel met mijn iPhone onder water gaan filmen of foto’s maken. Ik zou dan eerder een action cam zoals de GoPro camera’s kiezen omdat die er specifiek voor zijn gemaakt.

Bij de iPhones blijft het waterdicht zijn een extra bijkomstigheid en dat zou ik niet uit willen testen met mijn nieuwe iPhone, maar dat moet je natuurlijk allemaal zelf weten of jij dit met jouw iPhone wel wilt testen.

Wil je de beste camera die er is?

Nu we het toch over fotograferen en filmen met een iPhone hebben is het belangrijk om even stil te blijven staan bij welke camera kwaliteit je op je nieuwe iPhone wilt hebben.

Wil je de beste camera die er is en ben je bereid om daar een paar euro per maand (als je een iphone met abonnement kiest) extra voor te betalen dan zijn de iPhone 11 modellen de beste keuze voor jou.

Als straks de iPhone 12 modellen uitkomen zullen die ongetwijfeld een nog betere camera hebben maar of je daarop wilt wachten is natuurlijk aan jou.

Tegenwoordig hebben de nieuwste iPhones zelfs een telelens camera en een groothoek lens camera aan boord. Hiermee heb je echt wel het neusje van de zalm op camera en lenzen gebied op je iPhone en maak je de mooiste en helderste foto’s en filmpjes voor YouTube of je favoriete social media kanalen.

Vind je de kleur ook belangrijk?

goedkoopste iphone

Als de kleur van de behuizing ook van belang is dan zou je kunnen kijken welke in kleuren de iPhone van jouw keuze leverbaar is.

Ik zou je wel willen aanraden om de kleur als minst belangrijke optie toe te passen op je keuzes.

Een leuke kleur is natuurlijk erg mooi maar het belangrijkste is natuurlijk wat je van je nieuwe telefoon verwacht qua prestaties en niet wat de kleur van de behuizing is.

Hoeveel opslag capaciteit vind je belangrijk?

Dan is er ook nog het geheugen van je nieuwe telefoon. iPhones staan er niet om bekend dat je heel makkelijk het geheugen kan verhogen en al kan dat wel dan nog is het verstandig om goed over het geheugen na te denken.

Ben je geen fan van alles in de cloud hebben staan maar wil je graag veel muziek, filmpjes en foto’s op je telefoon opslaan dan is het verstandig om na te denken over een toestel met voldoende opslag capaciteit.

Wat dan voldoende is kan alleen jij voor jezelf beslissen.

Betaal niet teveel voor je nieuwe iPhone!

Met bovenstaande vragen en extra uitleg heb ik hopelijk je vraag welke iPhone kopen wat makkelijker te beantwoorden gemaakt.

Als laatste tip wil ik je nog meegeven dat je niet teveel moet betalen voor je nieuwe iPhone.

En alhoewel dit waarschijnlijk logisch in je oren klinkt is het toch echt iets om over na te denken.

Alhoewel een iPhone met abonnement vaak een goede optie is (als je geen los toestel wilt kopen) en dit in eerste instantie niet zo heel duur lijkt is het toch verstandig om alle actuele prijzen goed met elkaar te vergelijken.

Door de prijzen goed met elkaar te vergelijken kan je jezelf een hoop geld besparen.

Bij een abonnement van 24 maanden en per maand 3 euro verschil tussen 2 abonnementen met hetzelfde toestel denk je misschien dat dit niet zo’n groot verschil is.

Maar die 3 euro maal 24 maanden komt toch weer neer op een weg gegooid bedrag van 72 euro totaal. Daar kan je een leuk hoesje of een iTunes tegoed voor kopen voor leuke muziek of die betaalde app die je graag op je telefoon wilt hebben.

Anyway…

Zorg ervoor dat je niet teveel betaald en dat je de laatste aanbiedingen van alle aanbieders goed met elkaar vergelijkt.

Dit kan je doen door gebruik te maken van onze iPhone prijzen vergelijker die je hier kunt vinden 

Deze vergelijker wordt wekelijks voorzien van de nieuwste aanbiedingen.

Hierdoor weet je zeker dat je geen betere aanbiedingen over het hoofd ziet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *