iPhone XR resetten: Zo doe je dat gewoon zelf!

By | 12 mei 2019

iPhone XR resettenWil je jouw iPhone XR resetten maar weet je niet hoe je dat het beste kunt doen? Dan ben je hier op het juiste adres aangekomen.

In dit artikel ga ik je precies vertellen hoe je dit het beste kunt doen.

Waarom zou je je iPhone XR willen resetten?

Soms is het handig om je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen of gewoon helemaal te resetten.

Dit zijn de 2 meest voorkomende redenen om je telefoon te willen resetten:

Problemen met je iPhone XR

Hiervoor kan je verschillende redenen hebben maar de meest bekende zijn toch wel dat je kleine of misschien wel grote problemen op je telefoon hebt waar je zelf niet meer uitkomt of waar je simpelweg gewoon vanaf wilt.

Dan zijn er verschillende scenraio’s en oplossingen te bedenken maar de meest eenvoudige is dan wel om je telefoon gewoon helemaal te resetten.

Je iPhone XR weer helemaal leeg maken

Het kan ook zijn dat je joue iPhone regelmatig wilt legen (waar ik je groot gelijk in geef, ik doe dat zelf namelijk ook regelmatig).

Als je je mobiele telefoon regelmatig leegt blijft hij lekker snel reageren en ondanks de grote opslagcapaciteit kan je het beste je telefoon zo leeg mogelijk houden, dit zorgt ervoor dat je de taken die je wilt doen zo snel mogelijk uit kunt voeren.

Hoe minder er op je telefoon staat hoe sneller hij reageert en hoe meer taken hij tegelijk aan kan zonder vast te lopen of traag te reageren.

Maak een back up voor je je telefoon reset!

Voordat ik je uit ga leggen hoe je je iPhone XR moet resetten wil ik je aanraden om eerst een backup te maken.

Als je alles wat op je telefoon staat ergens hebt opgeslagen (in de vorm van een back-up) dan heb je in het ergste geval altijd nog toegang tot hoe je telefoon er nu bijstaat.

Mocht er tijdens het resetten iets mis gaan dan kan je in ieder geval nog terugkeren naar hoe je telefoon nu werkt. Maak dus altijd een back up voordat je iets aan je telefoon wilt gaan wijzigen.

Je zal niet de eerste zijn waar het resetten bij mislukt en dat je telefoon daarna onbruikbaar is geworden, dat zou zonde zijn en een hoop frustratie en irritatie opleveren.

Voor je begint dus altijd even een back up maken!

Hoe kan je je iPhone XR resetten?

Wat ik fijn vind aan Apple producten is dat ze zo heerlijk stabiel werken en ze heel betrouwbaar zijn. Als je meerdere Apple producten hebt communiceren ze ook perfect samen.

Je zal het met me eens zijn dat Apple fijn werkt en dat er nagenoeg geen problemen zijn met het super stabiele besurings systeem iOS en de werking van de producten.

Maar het kan altijd eens voorkomen dat er iets niet werkt of dat je iets ongedaan wilt maken dan is resetten vaak de meest voor de hand liggende optie.

Als je een iPhone XR hebt en je wilt die resetten dan kan je dat in iTunes of via je iCloud  doen.

Maar de manier die het meest voor de hand ligt is om het direct op je toestel uit te voeren, dit is dan ook de manier die ik je nu uit ga leggen.

  1. Pak je telefoon en ga naar “instellingen” toe via je startscherm.
  2. Tik nu op “algemeen”.
  3. Scroll nu naar beneden tot je bij “stel opnieuw in” uitkomt.
  4. Tik nu op “wis alle inhoud in instellingen” (ben je zeker dat je dit wilt en heb je een back up gemaakt van je telefoon en al je persoonlijke bestanden).
  5. Tik dan nu op “wis iPhone”.
  6. Als je het zeker weet dan tik je nogmaals op “wis iPhone”.

Nu wordt je iPhone geleegd en al je bestanden gewist, dit kan enkele minuten duren afhankelijk van hoeveel er op je telefoon stond voor deze actie.

Als het wissen gereed is kan je weer opnieuw opstarten en heb je iPhone XR resetten succesvol uitgevoerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *