iPhone 7 Camera, Dit moet je echt even lezen!

iphone 7 cameraNu dat de nieuwe iphones te koop zijn, is het belangrijk dat je goed weet wat er aan deze nieuwe smartphones is verbeterd ten opzichte van hun voorgangers. Vooral de iphone 7 camera is een flinke upgrade ten opzichte van de camera’s die gebruikt zijn in de iphone 6 telefoons.

Wat er precies veranderd is, en beter is aan de nieuwe camera’s lees je vandaag hier!

iPhone 7 camera, wat is er veranderd?

Vooral aan de iPhone 7 Plus is er een hoop veranderd maar ook zijn kleinere broertje heeft een flinke camera upgrade gehad.

De foro’s die je met de nieuwe iPhones maakt zijn een stuk helderder dan degene die je maakt met zijn voorganger. Hier zijn ee aantal redenen voor te bedenken maar uiteindelijk is het de techniek achter de lens die je niet ziet, die het verschil maakt.

Een beter lens uit 6 verschillende onderdelen.

We hadden het net al even heel kort over de lens, en net als met een digitale spiegel reflex camera is de kwaliteit van de gemaakte foto voor een groot deel een resultaat van de gebruikte lens.

Bij een spiegel reflex camera kan je de lenzen verwisselen dat gaat (nog) niet bij een mobiele telefoon.

Maar de nieuwe lens van de iPhone 7 zorgt voor een flink verhoogde kwaliteit ten opzichte van zijn voorgangers.

De nieuwe lens bestaat namelijk maar liefst uit 6 verschillende onderdelen.

Een verbeterde flitser.

De nieuwe true tone flash flitser zorgt voor maar liefst 50% meer licht opbrengst wat je foto’s in minder dan optimale licht omstandigheden veel helderder over laat komen.

Deze nieuwe flitser bestaat uit wel 4 LED lampjes die een zee aan licht opleveren en ieder object in het donker perfect verlichten.

Naast de helderheid zorgt dit ook voor een beter bereik, met andere woorden ook als je in het donker wat verder van het te fotograferen onderwerp afstaat weten de lichtbundels van de vier LED lampjes het onderwerp te bereiken en goed te verlichten.

Een betere sensor.

Door de verbeterde sensor heb je tijdens het maken van een foto ook geen last meer van flikkerend kunstlicht. Denk hierbij aan de storende invloed van een slecht TL buis of een walmende kaars. Met de nieuwe camera behoort de negatieve invloed van dit storende kunstlicht tot het verleden.

12 MegaPixels en een kleiner diafragma.

Door een camera van 12 Mega Pixels (MP) in het toestel te plaatsen krijg je een flink grotere foto als eind resultaat.

Dat de grotere, 12 MP obrengst ook nog eens minder belastend voor de batterij is en dus minder energie gebruikt is natuurlijk ook mooi meegenomen.

De nieuwe camera heeft een diafragma van f/1.8 wat minder ruis oplevert en overigens echt hele heldere foto’s oplevert. Je zult het verschil echt goed kunnen zien vooral op zonnige dagen met natuurlijk (zon)licht.

 

7 MP Facetime Camera.

De welbekende camera aan de voorzijde van het toestel wordt vaak gebruikt voor selfies en is met 7 megapixels verantwoordelijk voor mooie, heldere en vooral grotere selfie foto’s.

Met deze 7 MP camera maak je ook veel mooiere filmpjes als je facetime gebruikt (waar deze camera voor ontworpen is)

iPhone 7 Plus heeft een extra 12 MP camera.

In tegenstelling tot de iPhone 7 heeft zijn grotere broer de iPhone 7 Plus zelfs nog een extra camera aan de achterzijde.

Aan de achterzijde zit dus een extra camera die kan inzoomen als een telelens (56mm). Heel apart want zover we weten is het nieuw op een smartphone dat er een 2e camera op zit die ook nog eens kan inzoomen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *