Apple Trade In vergoeding is verlaagd

Apple Trade In vergoeding is verlaagdHeb je het al gehoord, de Apple trade in vergoeding is verlaagd. Als je een echte Apple fanboy of fangirl bent dan kon je tot voor kort nog heel eenvoudig je apparaten recyclen.

Dat kan natuurlijk nog steeds alleen zijn de vergoeding die je voor je oude apparaat krijgt een stuk lager geworden.

Hoe dit precies zit en wat de vergoedingen nu zijn en voor welke Apple devices dit geldt vertel ik je nu.

De Apple Trade In vergoeding is verlaagd, waarom?

Heb je een Apple product dan kan je via Apple je product inleveren als je een nieuwere versie van hetzelfde apparaat koopt.

Dit was altijd een erg aantrekkelijke vergoeding wat een mooie korting op je nieuwe apparaat opleverde.

Die vergoeding heeft Apple nu sterk naar beneden bijgesteld.

Waarom ze dat gedaan hebben is me eigenlijk niet helemaal duidelijk.

Apple gaf (en geeft) een vergoeding als je oude Apple producten  bij hen inlevert, op deze manier kunnen ze tegen betrekkelijk lage kosten hun oude apparaten recyclen.

Wat ik me voor kan stellen is dat ze de vergoeding verlaagd hebben omdat de marges onder druk staan.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat ze minder vergoed krijgen als ze een oud product om te recyclen aanbieden, om dat verlies te compenseren zouden ze er dus voor gekozen kunnen hebben om jou minder voor je oude toestel retour te geven als je het inlevert ter recycling.

Welke producten vallen onder het Apple trade in programma?

Als je nog nooit eerder van het trade in programma van Apple hebt gehoord dan ben je er vast benieuwd naar over welke producten dit gaat.

De producten die onder dit programma vallen en die je dus voor een bepaalde restwaarde in kan leveren als je er een nieuwer model van aanschaft zijn de iPhones, Apple laptops en de iPads.

Hoeveel krijg je er nu voor terug dan?

Heb jij een Macbook, iPhone of iPad die aan vervanging toe is en ben je zo tevreden over je Apple product dat je een nieuwere versie van je oude Apple wilt kopen?

Dan kan je er dus voor kiezen om je oude apparaat in te leveren bij de aankoop van de nieuwere versie. Hierdoor krijg je dus een leuke extra korting.

Hoeveel dat precies is :

iPhone XS Max

Voor een Apple iPhone XS Max kreeg je tot voor kort nog 490 euro retour maar dat is nu naar benden bijgesteld naar 420 euro.

Geen heel groot verschil maar het scheelt toch weer 70 euro.

iPad Pro

Heb je een iPad Pro die je in wilt ruilen?

Dan kreeg je daar in het verleden nog 250 euro voor terug maar is dat bedrag nu met 40 euro naar beneden bijgesteld en krijg je er nu dus nog maar 210 euro voor terug.

Apple Watches

Wil je een Apple Watch vervangen voor een nieuwer exemplaar?

Dan kom je er nog goed vanaf!

De inruilvergoeding voor de smart watches van Apple zijn namelijk gelijk gebleven, in verhouding win  je daar dus geld op bij het inruilen en direct een nieuwer exemplaar kopen.

Apple Macbooks

De grootste waarde vermindering (als je het zo wil zien) blijkt er te zijn als je een computer of laptop van Apple wilt vervangen.

Zo kreeg je eerst voor de Macbook Pro nog maar liefst 1200 euro retour en is data bedrag nu bijna met de helft gereduceerd.

Voor deze laptop krijg je nu nog maar 690 euro retour bij aanschaf van een nieuwe macbook pro.

Voor de populaire Macbook Air modellen krijg je in plaats van 450 euro nog maar 320 euro retour.

Het retourbedrag voor de Macbook is geslonken van 440 naar 350 euro.

Apple iMacs

Last but not least blijven dan de iMacs nog over.

De normale uitvoering van de iMac levert je in plaats van 570 euro nu nog 450 euro korting op. En de iMac Pro levert je bij inruilen voor een nieuwere versie 360 euro op waar die vergoeding eerst nog 450 euro was.

Is er een beter alternatief bekend?

Natuurlijk vallen deze prijzen een beetje tegen ten opzichte van de vergoeding die je er eerst nog voor kon krijgen maar gelukkig zijn er altijd alternatieven.

Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om je oude Apple device gewoon te houden maar dat levert je geen geld op en daarbij komt dat ze dan ieder jaar minder waard worden zou je ze alsnog van de hand willen doen.

Een beter alternatief is het om via de 2e hands markt zelf je oude Apple apparaten te verkopen.

Afhankelijk van de leeftijd en de staat van je oude apparaat kan je er meer of minder voor terug krijgen en natuurlijk geldt hier ook weer dat het een dagprijs is en wat de gek ervoor geeft.

Met een beetje geluk kom je op deze manier voor een leuk bedrag van je oude apparatuur af.

Het lijkt me in ieder geval dat je door je oude iPhone, iPad of Apple laptop te verkopen je er meer voor kunt krijgen dan wanneer je het tegen de hierboven vermelde inruil vergoedingen van de hand doet.

Haal je apparaten goed leeg voor je ze van de hand doet

Of je nou gebruik maakt van het Apple trade in programma of dat je je oude apparaten zelf doorverkoopt via het 2e hands circuit zorg er altijd voor dat je zeker weet dat je al je personnlijke gegevens echt goed verwijderd hebt.

We doen tegenwoordig alles met onze apparatuur. We zetten er prive foto’s en video bestanden op, we slaan alle belangrijke data erop op om nog maar te zwijgen over wachtwoorden en bank gegevens.

Je wilt natuurlijk niet dat deze info voor een beetje handige en kwaadwillende volgende gebruiker beschikbaar worden.

P.S. Ben je op zoek naar een goedkope nieuwe iPhone (ongeacht wat je met je oude toestel gaat doen)?

Let er dan goed op dat alle aanbieders veel met de prijzen en aanbiedingen stunten.

Vergelijk alle aanbiedingen dan ook eerst goed met elkaar, zo weet je zeker dat je niet teveel betaald voor je nieuwe iPhone.

Betaal niet teveel en gebruik deze actuele iPhone prijzenvergelijker vandaag nog!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *