Apple koopt een kunstmatige intelligentie bedrijf

Apple koopt een kunstmatige intelligentie bedrijfHet is weer eens zover, er is weer een bedrijf overgenomen door de iPhone bouwer. Apple koopt een kunstmatige intelligentie bedrijf.

Bedrijven overnemen is geen raar verschijnsel in de tech wereld.

Het is een stelregel die een hoop ondernemers ter harte nemen en graag toepassen. De stelregel dat de kennis die je niet in huis hebt jezelf eigen moet maken of moet uitbesteden aan experts die dat wel kunnen.

Wat je natuurlijk ook kunt doen is een bedrijf overnemen die de kennis en technologie heeft die jij ook graag zou willen hebben.

In het geval van Apple en kunstmatige intelligentie is het niet zo dat beide vreemden van elkaar zijn.

Siri draait op kunstmatige intelligentie

Apple doet een hoop met kunstmatige intelligentie en maakt daar ook geen geheim van.

Denk bijvoorbeeld maar aan SIRI.

SIRI draait ook op basis van kunstmatige intelligentie.

Waar dit in het begin nog niet echt goed werkte werkt het ondertussen prima en door de ontwikkelingen die op dat gebied in razend tempo elkaar opvolgen wordt SIRI telkens beter en gebruiksvriendelijker.

Apple koopt een kunstmatige intelligentie bedrijf

Het bedrijf dat de tech gigant ut Cupertino op het oog had is Xnor.ai.

Beide partijen zijn het eens geworden voor wat betreft het overname bedrag waardoor het kunstmatige intelligentie bedrijf nu eigendom is van de makers van onder andere iPhones, iPads en Apple wearables.

Doordat het bedrijf specialist is op het gebied van kunstmatige intelligentie is het begrijpelijk van onschatbare waarde voor bedrijven die deze techniek veelvuldig in hun apparaten toepassen.

En zoals je weet past Apple dit veelvuldig toe.

Voor welk bedrag is Xnor.ai overgenomen

Welk bedrag er met de overname gemoeid is laat Apple in het midden.

De techreus uit Cupertino heeft aangegeven dat dit gebruikelijk is als ze kleine bedrijven overnemen. Wat een klein bedrijf is laten ze dan weer in het midden.

Het is dus gokken of ze hiermee een bedrijf met weinig werknemers of een bedrijf met een kleine marktwaarde bedoelen.

Volgens techsite GeekWire legt de iPhone producent hier rond de 200 miljoen US dollar voor neer

Wat gaat Apple met de extra kunstmatige intelligentie kennis doen

Wat ze precies gaan doen met het bedrijf en de kennis die ze daarmee binnen hebben gehaald is nog niet helemaal duidelijk.

Maar het is veilig om aan te nemen dat ze het op SIRI toe gaan passen en misschien nog wel op meer apparaten die telkens slimmer worden en gedrag en handelingen kunnen voorspellen.

Je kan er in ieder geval zeker van zijn dat de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie niet meer te stoppen is end at je er telkens meer meet e maken gaat krijgen in je dagelijkse leven.

Apple speelt hier dus heel slim op in door een specialist op dat gebied op te kopen en zo betrekkelijk goedkoop de ontwikkelingskosten te omzeilen en de nieuwste technieken voor het oprapen en inplementeren hebben.

Of de nieuwe ontwikkelingen al in de nieuwste software updates en de nieuwe iPhone 9 verwerkt gaan worden is nog niets over bekend maar zodra ik er iets over hoor laat ik het je hier weten.

P.S. Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone?

Betaal dan niet teveel voor je nieuwe toestel en vergelijk de prijzen eerst goed met elkaar. Door de prijzen goed te vergelijken kan je jezelf een hoop geld besparen.

Onze prijzenvergelijker wordt wekelijks voorzien van alle updates van de beste winkels, zo zie je in één oogopslag direct waar de iPhone die jij wilt hebben het goedkoopste is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *